براساس اعلام سازمان ملل متحد، روز جهانی چای هر ساله در ۲۱ ماه می گرامی داشته می‌شود. این مصوبه در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹ تصویب و مسئولیت آن بر عهده سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحدگذاشته شد.

هدف از تعیین و برگزاری روز جهانی چای، افزایش آگاهی از تاریخ طولانی و اهمیت عمیق فرهنگی و اقتصادی چای در سراسر جهان است. ترویج و تقویت اقدامات جمعی برای اجرای فعالیت‌هایی به نفع تولید و مصرف پایدار چای و افزایش آگاهی از اهمیت آن در مبارزه با گرسنگی و فقر نیز است.

Refreshing green tea in cups and leaves on wooden table, closeup

روز جهانی چای تلاش می کند با جلب توجه جهانی دولت‌ها و شهروندان به تأثیر تجارت جهانی چای بر کارگران و تولیدکنندگان با درخواست‌هایی برای حمایت از قیمت‌ها و تجارت عادلانه مرتبط باشد.

تعیین روز جهانی برای چای

معماران اصلی این روز، مرکز آموزش و ارتباطات در هند، کنگره ملی اتحادیه‌های کارگری هند، موسسه توسعه اجتماعی سریلانکا، اتحادیه‌های کارگری جدید هند، اتحادیه پرچم سرخ سریلانکا و کنگره اتحادیه‌های کارگری متحد هند بودند و در مجمع اجتماعی جهانی ملل متحد در ژانویه ۲۰۰۵ آن را طرح کردند.

اولین روز جهانی چای در سال ۲۰۰۵ در دهلی نو جشن گرفته و جشن‌های بعدی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ در سریلانکا برگزار شد. سپس جشن‌های روز جهانی چای و کنفرانس‌های جهانی چای مرتبط به طور مشترک توسط جنبش‌های اتحادیه‌های کارگری سازماندهی شده‌اند.

سپس در سال ۲۰۱۵، دولت هند پیشنهاد گسترش بزرگداشت روز جهانی چای را از طریق گروه بین دولتی چای فائو را ارائه کرد.

گروه ویژه چای فائو نیز تلاش‌های چندجانبه‌ای را برای حمایت از اقتصاد چای جهان رهبری می‌کند و از مدافعان بزرگ اعلام روز جهانی چای بوده است. در سال ۲۰۱۵ طی جلسه‌ای در میلان ایتالیا، گروه ویژه چای، ایده روز جهانی چای را مورد بحث قرار داد. این پیشنهاد سپس توسط کمیته مشکلات کالایی فائو تأیید و متعاقباً در دسامبر ۲۰۱۹ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *