فواید مصرف غذا های تند

۱- کاهش خطر ابتلا به سرطان

کپسایسین، یکی از ترکیباتی است که در فلفل چیلی (تند) یافت می شود. مطابق با مطالعات حیوانی در خصوص مصرف فلفل چیلی، محققان دریافتند که مصرف کپسایسین تا حداکثر میزان ۸۰ % باعث از بین رفتن سلول های سرطانی پروستات در موش های آزمایشگاهی می شود. همچنین مطالعات نشان داده است که کپسایسین، می تواند گیرنده های سلول های پوششی روده را فعال کند، که این امر به نوبه خود منجر به کاهش خطر ابتلا به تومورها می گردد. محققان کپسایسین را به موش های مستعد ابتلا به تومورها دادند و دریافتند که این موضوع باعث کاهش مقادیر تومور در موش ها می گردد.

۲- موثر در برخی از بیماری ها

زردچوبه قرن ها به عنوان ادویه در غذاهای آسیایی و به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان التهاب، درد، ترمیم زخم و اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار می گرفت. تحقیقات پیش بالینی نشان داده است که زردچوبه و پلی فنول های کورکومینوئید فعال آن می توانند بر روی برخی بیماری های مزمن تأثیر گذار باشد.

۳- افزایش متابولیسم بدن

مصرف فلفل قرمز می تواند سوخت و ساز بدن را بالا نگه دارد. این ادویه می تواند اشتهای شما را تنظیم کند و متابولیسم بدن را کمی افزایش دهد، اگرچه این ادویه به تنهایی نمی تواند جایگزینی برای ورزش منظم و سایر تحرکات بدنی باشد.

۴- تسکین درد

کپسایسین، ترکیبی که در فلفل چیلی وجود دارد یکی از مواد اصلی در کنترل درد های بدنی می باشد. با افزودن فلفل چیلی به غذای خود درد های مفاصل و ماهیچه را تا حدی تسکین دهید.

۵- مقابله با عفونت های باکتریایی

زیره و زردچوبه می توانند به مبارزه با باکتری های مضر در بدن کمک کنند. تحقیقات نشان می دهد که این ادویه خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی قوی دارند.

۶- کاهش کلسترول بدن

نتایج حاصل از تحقیقات صورت گرفته در چین در سال ۲۰۰۹ نشان داده است که میزان غذای تند مصرفی با مقدار کلسترول خون رابطه ی معکوس دارد، بنابراین خطر ابتلا به حملات قلبی در افرادی که مصرف کننده ی غذاهای تند هستند، کاهش پیدا می کند.

 

روز جهانی غذاهای تند

مواد غذایی تند در کنار فوایدی که دارند می توانند مضراتی هم داشته باشند.

۱- کاهش عملکرد حس چشایی

مصرف مداوم غذاهای بسیار تند رفته رفته منجر به از بین رفتن پرز های چشایی دهان شده و به مرور زمان احساس طعم ها و مزه ها با اختلال مواجه می شود.

۲- بوی نامطلوب دهان

اغلب ادویه‌ جات تند و یا سیر و پیاز دارای بوی تند و گاها زننده هستند و بهتر است پس از مصرف دهان را شست و شو دهید.

۳- تحریک مشکلات زخم معده

آزمایشات و تحقیقات در خصوص ایجاد زخم معده در اثر مصرف بی رویه مواد غذایی تند همچنان در دست بررسی است. اگرچه مصرف چنین موادی برای افرادی که مبتلا به مشکل زخم معده هستند می تواند منجر به تحریک و التهاب هر چه بیشتر دیواره معده شود.

۴- ایجاد مشکلات ادراری

در صورت مصرف بی رویه و پیاپی مواد غذایی تند ممکن است این مواد پس از تصفیه در مثانه و کلیه مشکلاتی را به وجود آورند.

غذاهای تند و پر ادویه، طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارند اما آیا می دانید کدام کشورها به داشتن تند ترین غذاهای دنیا مشهورند؟

در نقاط مختف دنیا افراد بسیار زیادی وجود دارند که از طرفداران سر سخت روز جهانی غذاهای تند می باشند، اگر چه گاهی خوب می دانند که مصرف این غذا ها کار چندان ساده ای نیست اما معمولا انجام چنین کاری را چالشی هیجان انگیز تلقی می کنند.

از جمله کشور های پرطرفدار در حوزه مصرف غذا های تند و پر ادویه عبارتند از:

  • تایلند
  • مکزیک
  • مالزی
  • کره
  • جامائیکا
  • هند
  • چین

در اکثر کشور های ذکر شده سالانه مسابقاتی را در روز جهانی غذاهای تند به اجرا در می آورند. به کسانی که علاقمند به خوردن غذاهای بیش از اندازه تند هستند، پیرو گورمانیاک “pyro-gourmaniac” می گویند. چنین افرادی که به دنبال هیجان و ماجراجویی هستند، در مسابقات خوردن غذاهای تند در سراسر جهان شرکت می کنند تا قدرت اراده و میزان تحملشان را به رخ دیگران بکشند.

انتهای پیام/ منبع: shakelli

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *